60 Χρόνια Nescafé Frappé στην Θεσσαλονίκη

60 Χρόνια Nescafé Frappé: Γιορτάζουμε, εκεί που όλα ξεκίνησαν!

Πριν από 60 χρόνια, κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εφευρέθηκε τυχαία ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων, o Nescafé Frappé. thessaloniki-cover-2.jpg

Ένας εργαζόμενος στο περίπτερο της Nestlé όταν πήγε να φτιάξει το Nescafé του συνειδητοποίησε πως είχε τελειώσει το ζεστό νερό. Λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε, ο υπάλληλος κατέφυγε σε έναν αυτοσχεδιασμό: έβαλε δύο κουταλιές Nescafé σε ένα shaker και πρόσθεσε κρύο νερό. Αυτός ο αυτοσχεδιασμός οδήγησε στην ανακάλυψη του Nescafé Frappé, που απολαμβάνουμε εδώ και 60 χρόνια. Mε το καλαμάκι και το shaker ως «σήματα κατατεθέντα», απέκτησε το δικό του λεξιλόγιο και το δικό του life style, ταυτίζοντας για πάντα το όνομά του με την ελληνική κουλτούρα. Aπό τη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη κατέκτησε με τη δροσιά του όλο τον κόσμο.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συγκεκριμένη επέτειο δημιουργήθηκε, μέσα στις εγκαταστάσεις της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης – ακριβώς στο σημείο που όλα ξεκίνησαν - , για πρώτη φορά ένας πρωτότυπος χώρος, αφιερωμένος στο Nescafé Frappé. Ο χώρος αυτός θα προσφέρει μία εισαγωγή στην ιστορία και την πορεία του αγαπημένου μας ροφήματος, θα παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες από τη στιγμή της εφεύρεσης του, θα εξηγεί την παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ και θα αναφέρεται στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν. Σπάνιο συλλεκτικό υλικό, χαρακτηριστικές διαφημίσεις της μάρκας, μοναδικά αφιερώματα και ιδιαίτερες εκπλήξεις θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. opening-scene.jpg

Στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar, στο οποίο ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την αυθεντική εμπειρία ενός παγωμένου Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το Ελληνικό καλοκαίρι. 

O Nescafé συνεργάζεται με τη ΔΕΘ - HELEXPO , τον εθνικό και  μεγαλύτερο εκθεσιακό φορέα της χώρας, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο σε αυτήν την πραγματικά απροσδόκητη εφεύρεση, που άλλαξε για πάντα τα καλοκαίρια μας και έκτοτε μας φέρνει κοντά και μας χαρίζει μοναδικές στιγμές απόλαυσης. 

Γιορτάζουμε 60 Χρόνια, λοιπόν, γεμάτα γεύση, δροσιά, απόλαυση, καλοκαίρι, όλα σε ένα ποτήρι Nescafé Frappé. Σας καλούμε να τα γιορτάσουμε μαζί εκεί που όλα ξεκίνησαν! 

Ένας χώρος αφιερωμένος στον Nescafé Frappé
82η ΔΕΘ /  9 έως 17 Σεπ. 2017 
Είσοδος ελεύθερη

nescafefrappe-zooradio.png