Chef David Tsirekas @ Agora Modiano’s ΕSTRELLA MODIANO

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, το Surfer Maya, το Estrella και η Αγορά Μοδιάνο, υποδέχονται έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας στην Αυστραλία. Ο David Tsirekas είναι διακεκριμένος σεφ που έχει διατελέσει Executive Chef του Universal Hotels και Head Chef στο εστιατόριο “1821” στο Σίδνεϊ. 

Επιπλέον, υπήρξε σεφ και ιδοκτήτης των Perama και Xanthi, δύο εστιατορίων που θεωρούνταν τα καλύτερα ελληνικά στην Αυστραλία (και στα δύο απονεμήθηκαν τα ισοδύναμα με αστέρι Michelin αυστραλιανά βραβεία βαθμολογίας εστιατορίων), ορίζοντας τα πρότυπα και τις τάσεις για όσα ακολούθησαν, προβάλλοντας πάντα το ελληνικό φαγητό. 

Η φιλοσοφία του είναι ένα μείγμα των παραδοσιακών συνταγών «της γιαγιάς», με όσα στοιχεία πρόσθεσαν οι επόμενες γενιές. Το αποτέλεσμα, έναν μενού με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, το οποίο τη συγκεκριμένη βραδιά θα περιλαμβάνει:

 

Down under BBQ

Σουβλάκι ψάρι + Peperonata + Χτυπημένη φάβα + Τραγανά κρεμμύδια

Μπακλαβάς με χοιρινή κοιλιά + Χουρμάς + Φιστίκι

Χταπόδι στη σχάρα + Μακαρόνια + σάλτσα στιφάδο + Πικτόγαλο Χανίων

Αρνί γλασέ + Μαυροδάφνη + Πετιμέζι + Αμύγδαλα + Πουρέ ψητής πατάτας

 

Surfin’ Agora Modiano

Το Surfer Maya -το side project του ομίλου Estrella- μεταφέρεται στην Αγορά Μοδιάνο, λειτουργώντας από τις 20:00 και μετά ως pop-up βραδινό εστιατόριο στον χώρο του Estrella. Το νέο μενού του, που επιμελείται ο εξαιρετικός βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης (Nikopolis, Pelosof, Osten), θα έχει ελληνική αφετηρία και κατεύθυνση with a twist -ή αλλιώς, Greek-inspired fast casual.