Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook στο Διαδίκτυο!

Τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο Διαδίκτυο το περασμένο Σάββατο, 3 Μαρτίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ικανότητα της εταιρείας να συλλέγει τεράστιο όγκο “ευαίσθητων” πληροφοριών αλλά και την αδυναμία της να τις προστατεύσει.

Μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν συμπεριλαμβάνονται τα ψευδώνυμα των χρηστών στο Facebook, αριθμοί τηλεφώνου, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης και σε ορισμένες περιπτώσεις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με άρθρο του Business Insider.

«Πρόκειται για παλιά δεδομένα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν, το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook. «Βρήκαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019».

Εκείνη την εποχή, είχε προκύψει ένα σφάλμα στην τεχνολογία της που είχε επιτρέψει τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών των χρηστών της. Ωστόσο, όταν τέτοια δεδομένα διαρρέουν από το δίκτυο του Facebook, η εταιρεία δεν μπορεί να τα εμποδίσει να διαδοθούν στο διαδίκτυο.

Ο Αλόν Γκαλ, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock, δήλωσε στο Insider πως μια βάση δεδομένων τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των δεδομένων από κακοποιά στοιχεία προκειμένου να εξαπολύσουν προπαγανδιστικές επιθέσεις ή να επιχειρήσουν την απόκτηση του ελέγχου διαφόρων λογαριασμών. Ο Γκαλ ήταν ένας από τους πρώτους που εντόπισαν τη διαρροή των δεδομένων το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: ert news