Επιστροφή στη μαγεία με τα «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ»

Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

Περιπέτεια φαντασίας / Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς / Παίζουν: Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Αλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς και Κάθριν Γουότερσον

Το τρίτο κεφάλαιο του φαντασμαγορικού σύμπαντος των «Φανταστικών Ζώων», διά χειρός Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τη σκηνοθετική υπογραφή του, δοκιμασμένου στο σύμπαν της διάσημης Αγγλίδας συγγραφέως, Ντέιβιντ Γέιτς, εγγυώνται για ακόμη μία φορά ένα ευχάριστο, γεμάτο, δίωρο για τους φίλους του είδους, χωρίς, ωστόσο, να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αλλά και μια αίσθηση κόπωσης, όπως στο δεύτερο φιλμ.

Μπορεί να αποφεύγει σε αυτό το τρίτο μέρος τού κινηματογραφικού φραντσάιζ τις κακοτοπιές τής προηγούμενης ταινίας, να επιχειρεί να επαναφέρει το φανταστικό σύμπαν της Ρόουλινγκ σε πρώτο πλάνο, αλλά είναι φανερό ότι έχει ακόμη απόσταση να διανύσει για να φτάσει τον μαγικό κόσμο των ταινιών του Χάρι Πότερ. Ίσως στο επόμενο φιλμ, αν και είναι φανερό ότι όλα έχουν τα όριά τους. Εδώ, ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) πρέπει ν' αντιμετωπίσει τον διαβολικό μάγο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Μαντς Μίκελσεν) και τα επικίνδυνα σχέδιά του, για να πάρει τον έλεγχο του κόσμου των μάγων λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου, αναθέτοντας την αποστολή σε μια ομάδα ατρόμητων μάγων.

Μια αλληγορική ιστορία, για ακόμη μια φορά, που κινείται μεταξύ συνωμοσιών και αποπνικτικών ραδιουργιών, αναδεικνύει την αντιπαράθεση μεταξύ καλού και κακού, αλλά και των τοξικών φαινομένων που βρίσκουν τον χώρο για να εξαπλωθούν σε έναν αποκαμωμένο κόσμο. Απ' την ταινία, όμως, λείπει και πάλι η σπιρτάδα, από κάποιο σημείο και μετά αγκομαχά, η αφήγηση έχει κενά και το μόνο που απομένει είναι η λάμψη του σπουδαίου Μαντς Μίκελσεν και δευτερευόντως όλου του υπόλοιπου αξιόλογου καστ, απ' το οποίο ξεχωρίζουν οι Τζουντ Λο, Έζρα Μίλερ και Νταν Φόλγκερ.

Πηγή:ethnos.gr