Φασολάκια πλατιά με σάλτσα ντομάτας με υλικά από τον Μπάρμπα - Στάθη

Φασολάκια πλατιά με σάλτσα ντομάτας για λαδερά,

μαγειρεμένα με κινόα, καπνιστή πανσέτα

και μανιτάρια Portobello

 

Υλικά για 4 μερίδες

• 200γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης,

βρασμένα σε αλατισμένο νερό και κομμένα σε ρόμβους

• 100γρ. κινόα βρασμένο σε ζωμό από κοτόπουλο

• 200γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κύβους

• 150γρ. μανιτάρια Portobello κομμένα σε κύβους

1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας για λαδερά Μπάρμπα Στάθης 370γρ.

• 65γρ. παρθένο ελαιόλαδο

• Χυμός από μισό λεμόνι

• Φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)

• Μέντα, μαϊντανός, δυόσμος (όλα ψιλοκομμένα)

• Αλάτι-Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τα φασολάκια

Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια,

τα βράζουμε για 3’ και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο.

 

Για το κινόα

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε 250ml ζωμό από κοτόπουλο και 15ml ελαιόλαδο.

Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κινόα και λίγο χυμό από λεμόνι.

Σκεπάζουμε, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 18- 20’.

 

Οδηγίες για το μαγείρεμα

Σ’ ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 40ml από το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το λάδι

σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα και την σοτάρουμε για 2’.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε άλλα 2’.

Προσθέτουμε όλη την σάλτσα ντομάτας για λαδερά και μόλις πάρει βράση

προσθέτουμε τα φασολάκια κομμένα σε ρόμβους, το κινόα, το αλάτι και το

πιπέρι. Σιγομαγειρεύουμε για 5’ προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε

από τη φωτιά.

 

Πρόταση για το σερβίρισμα

Σ’ ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα φασολάκια με το κινόα και περιχύνουμε προαιρετικά

από πάνω 10ml ελαιόλαδο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με διάφορες φύτρες από πάνω

και μυρωδικά.

Ευχαριστούμε θερμά τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο για την συνταγή 

Δείτε το βίντεο: