Φυσικός πουρές αρακά με φιλέτο τσιπούρας με προϊόντα Μπάρμπα Στάθης

Φυσικός πουρές αρακάς

με φιλέτο τσιπούρας μαριναρισμένο 

με ανθό από αλάτι και λεμόνι.

Εκτέλεση:

Υλικά για 4 μερίδες 

250γρ. φυσικός πουρές αρακάς Μπάρμπα Στάθης www.barbastathis.com 

50γρ. αρακάς Μπάρμπα Στάθης www.barbastathis.com 

• 600γρ. φιλέτο τσιπούρας

• 250γρ. παρθένο ελαιόλαδο

• 20γρ. βούτυρο

• 5γρ. ανθός αλατιού

• Ξύσμα από ένα λεμόνι

• Άνηθος

• Μερικές φύτρες ρόκας

• Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση 

Για τον φυσικό πουρέ αρακά Μπάρμπα Στάθη  www.barbastathis.com

Βάζουμε τον φυσικό πουρέ αρακά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια

φωτιά για 5’ ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε λίγο αλάτι και 10γρ. από το βούτυρο.

Για την τσιπούρα

Μαρινάρουμε την τσιπούρα με τον ανθό από αλάτι και το ξύσμα από λεμόνι και το

αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε στον πάτο

του ένα αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε το ¼ από το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε

το ελαιόλαδο να φτάσει στους 60°C, προσθέτουμε το φιλέτο από την τσιπούρα και

τ’ αφήνουμε να ψηθούν για 6’. Για τον αρακά ζεματάμε τον αρακά σε βραστό νερό

με αλάτι για 3-5’. Σε άλλο σκεύος λιώνουμε τα υπόλοιπα 10γρ. βούτυρο και προσθέτουμε

τον αρακά. Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πρόταση για το σερβίρισμα

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τον πουρέ αρακά και με ένα κουτάλι τον απλώνουμε στο

πιάτο. Βάζουμε από πάνω τον αρακά και προσθέτουμε φύτρες από ρόκα. 

Δίπλα από τον αρακά τοποθετούμε το φιλέτο τσιπούρας και περιχύνουμε 

λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

www.barbastathis.com 

Ευχαριστούμε θερμά τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο για την συνταγή 

Δείτε την συνταγή εδώ: