Γεμιστές μπουκίτσες σε φύλλο κρούστας, με κρέμα αμυγδάλου και κυδώνι.

Ένα διαφορετικό γλυκό που θα λατρέψετε με φύλλο κρούστας λεπτό σαν μετάξι, φτιαγμένο από τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά! Από τον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου.

Υλικά για 16 τεμάχια 

1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη, 450γρ. 

http://xrisizimi.gr/proionta/fillo-kroustas-gia-glika/

• 125γρ. βούτυρο

• 125γρ. ζάχαρη

• 125γρ. πούδρα αμύγδαλου και λίγο τρίμμα

• 10γρ. αλεύρι

• 3 αυγά

• 1 στικ βανίλια

• 150γρ. κυδώνια σε φέτες (βρασμένα σε σιρόπι και μέλι)

• Βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα του φύλλου)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μπασίνα το βούτυρο και το χτυπάμε ελαφρά με ένα φουέ. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, ένα-ένα τα αυγά

και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα βανίλιας.

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη και τα κόβουμε στρογγυλά

με διάμετρο 14 εκατοστά, τα σκεπάζουμε για να μην μας στεγνώσουν. 

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. 

Γεμίζουμε στο κέντρο με την κρέμα αμυγδάλου και προσθέτουμε

τα κομμάτια του κυδωνιού και το τρίμμα αμυγδάλου. Τα κλείνουμε κάνοντας πουγκάκια.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 17’ περίπου στους 170°C. 

Πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης.

Tip:

Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων και κλείνουμε σε πουγκί, δένοντάς το ελαφρώς

με σπαγκάκι από βανίλια.

www.xrisizimi.gr

Ευχαριστούμε θερμά τον pastry chef Αλέξανδρο Αλεξίου για την συνταγή