Η Apple ανακοινώνει επισήμως το iOS 16 : Με lockscreen πιο παραμετροποιήσιμη από ποτέ

Το Worldwide Developers Conference 2022 της Apple μόλις ξεκίνησε και όπως είναι σύνηθες, σε αυτό ανακοινώθηκαν πολλές λεπτομέρειες για την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, το iOS 16. Θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το φθινόπωρο, αφού περάσει το καλοκαίρι σε δοκιμαστική έκδοση beta, προσφέροντας περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, μια βελτιωμένη οθόνη κλειδώματος με widgets και πολλές άλλες αλλαγές ο οποίες αναλύονται παρακάτω.

Η οθόνη κλειδώματος βρίσκεται στο επίκεντρο των ενημερώσεων του iOS 16 της Apple, εξοπλισμένη με τη δυνατότητα προσαρμογής των γραμματοσειρών και των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. Θα είναι δυνατή η προσθήκη widgets και η διαμόρφωση πολλαπλών οθονών κλειδώματος μεταξύ των οποίων μπορείτε να εναλλάσσεστε με το δάχτυλό σας.

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται επίσης με διαφορετικό τρόπο στην οθόνη κλειδώματος. Αντί να συσσωρεύονται σε όλη την οθόνη, “κυλούν” στο κάτω μέρος της οθόνης. όπως σημειώνει το theverge.com. Το iOS 16 προσθέτει επίσης τη δυνατότητα να διορθώσεις λάθη σε σταλμένα μηνύματα, να ανακαλέσεις μηνύματα που δεν ήθελες να στείλεις αλλά και τη δυνατότητα να μαρκάρεις κάποιο θέμα ως μη αναγνωσμένο.

Αυτή είναι η ανανεωμένη lockscreen του iOS 16

Στο iOS 16 έχουμε μια ριζικά ανανεωμένη lockscreen. Πιο συγκεκριμένα οι προσθήκες περιλαμβάνουν:

  • πλήθος ειδών widgets ρολογιού
  • lock screen widgets
  • Dynamic wallpapers effects
  • Lock screen presets.

Για πρώτη φορά θα μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό στυλ ρολογιού για την οθόνη κλειδώματος του iOS 16. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είδαμε έξι διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς – όλα έντονα και ευανάγνωστα. Το χρώμα της γραμματοσειράς είναι επίσης προσαρμόσιμο.  Όσον αφορά την ταπετσαρία, ο χρήστης φαίνεται ότι θα μπορεί να της προσθέσει διάφορα εφέ.

Αν και τα lockscreen widgets δεν είναι κάτι καινούργιο στο iOS, φαίνεται ότι αυτά επανασχεδιάστηκαν από την αρχή. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple έδειξε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, σαν αυτό που ακολουθεί παρακάτω.

Οι λάτρεις της μουσικής θα ικανοποιηθούν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Apple εισάγει στο iOS 16 μια νέα lockscreen για την εφαρμογή Music.

Πηγή:techmaniacs.gr