Οι BTS αντικαθιστούν τους εαυτούς τους στο No. 1 του Billboard Hot 100 με το «Permission To Dance»

Το νέο single «Permission To Dance» των BTS έκανε ντεμπούτο στην κορυφή του Hot 100.

Οι BTS παρατείνουν την κυριαρχία τους στην πρώτη θέση του αμερικανικού Billboard Hot 100.

Αφού η επιτυχία «Butter» της K-pop συγκροτήματος συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες εβδομάδες στο κορυφή της κατάταξης, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για τη φετινή χρονιά, στο No. 1 ανεβαίνει τώρα το νέο αγγλόφωνο τραγούδι των BTS με τίτλο «Permission To Dance».

Οι BTS είναι το πρώτο όνομα που αντικαθιστά τον εαυτό στην πρώτη θέση του Hot 100 μετά τον Drake το 2018, όταν το «In My Feelings» πήρε τη σκυτάλη από το «Nice For What».

Το «Permission To Dance», το οποίο κυκλοφόρησε από τις BigHit Music / ΗΥΒΕ και Columbia Records / Sony Music στις 9 Ιουλίου, είναι το 55ο τραγούδι που κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100 κατά μήκος των 62 ετών της ιστορία του.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της MRC Data, το «Permission To Dance» κατέγραψε στην αμερικανική αγορά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του 15,9 εκατομμύρια streams και 140.100 πωλήσεις (με την πρωτότυπη και την instrumental εκδοχή που ήταν διαθέσιμες σε μειωμένη 0,69 δολαρίων), ενώ η απήχησή του στα ραδιόφωνα άγγιξε τα 1,1 εκατομμύρια ακροατές.

Το «Permission To Dance», το οποίο συνυπογράφει ο Ed Sheeran, είναι το πέμπτο τραγούδι των BTS που κατακτά το No. 1 του Billboard Hot 100 σε διάστημα δέκα μηνών και δύο εβδομάδων, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τα τελευταία 33 χρόνια.

Τη σεζόν 1987 – 1988 ο Michael Jackson ανέβηκε πέντε φορές στο No. 1 της κατάταξης σε διάστημα εννέα μηνών και δύο εβδομάδων με πέντε διαφορετικά τραγούδια από το θρυλικό άλμπουμ του «Bad».

Παράλληλα το «Permission To Dance» είναι το όγδοο τραγούδι που εμφανίζεται στην κορυφή των Digital Song Sales του Billboard, διευρύνοντας το ρεκόρ των BTS ανάμεσα για το γκρουπ με τα περισσότερα τραγούδια που έχουν φτάσει στο No. 1 του συγκεκριμένου chart.

Τα 5 τραγούδια των BTS που έχουν κατακτήσει το No. 1 του Billboard Hot 100 
• «Dynamite» (3 εβδομάδες στο No. 1, Σεπτέμβριος 2020)
• «Savage Love (Laxed – Siren Beat)» (1 εβδομάδα στο No. 1, Οκτώβριος 2020)
• «Life Goes On» (1 εβδομάδα στο No. 1, Δεκέμβριος 2020)
• «Butter» (7 εβδομάδες στο No. 1, Ιούνιος – Ιούλιος 2021)
• «Permission To Dance» (1 εβδομάδα στο No. 1 μέχρι στιγμής, Ιούλιος 2021)

Πηγή:hitchannel