Πεντανόστιμο Κοτόπουλο Σφολιάτα με προϊόντα του Μπάρμπα Στάθη και της Χρυσής Ζύμης

Αναμφίβολα λατρεύουμε το κοτόπουλο και σήμερα σας έχουμε την πιο γευστική συνταγή με προϊόντα του Μπαρμπα Στάθη και της Χρυσής Ζύμης.

Σφολιάτα με κοτόπουλο, 

τυλιγμένο με προσούτο,

κρέμα τυριού και μυρωδικά

Υλικά για 4 μερίδες

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850γρ. http://xrisizimi.gr/proionta/sfoliata-xrisi-zimi/

• 240γρ. νωπό στήθος από κοτόπουλο, κομμένο

στη μέση κατά μήκος

• 12 φέτες προσούτο

• 200γρ. κρέμα τυρί

• 2 αυγά

• 20γρ. βούτυρο λιωμένο

• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• Ξύσμα από 1 λεμόνι

• Χυμό από 1 λεμόνι

• Μέντα, μαϊντανός, δυόσμος (όλα ψιλοκομμένα)

• Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση 

Για την κρέμα τυριού

Σ’ ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυριού και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά, 

Το ξύσμα από λεμόνι, φρέσκο κρεμμύδι και τον χυμό λεμονιού. 

Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 15’.

Για το γέμισμα του κοτόπουλου

Για την κάθε μερίδα κόβουμε ένα κομμάτι από τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη (15x15εκ) 

και απλώνουμε την κρέμα τυριού. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο 

και το τοποθετούμε πάνω από την κρέμα. 

Αλείφουμε το κοτόπουλο και από την πάνω μεριά με την κρέμα και τοποθετούμε

 στη μέση τις φέτες από το προσούτο. 

Βάζουμε τ’ αυγά σ’ ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε

τις άκρες από τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη. Ξεκινάμε να το κάνουμε ρολό από την μία άκρη

(εκεί που είναι το κοτόπουλο) προς την άλλη. Κλείνουμε τις άκρες, το τοποθετούμε 

σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι και αλείφουμε από πάνω τη σφολιάτα με το αβγό.

Επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες μερίδες την ίδια διαδικασία. 

Ψήνουμε για 15’ στους 180°C ή και 20’ στους 160°C. 

Μοντάρουμε και σερβίρουμε. 

Σ’ ένα πιάτο βάζουμε λίγη από την κρέμα τυριού με λίγες φύτρες από πάνω 

και δίπλα τοποθετούμε την Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη με το κοτόπουλο, αφού την

έχουμε κόψει στη μέση.

www.xrisizimi.gr 

Ευχαριστούμε θερμά τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο για την συνταγή

Δείτε την συνταγή εδώ: