Ποιοί 10 τραγουδιστές αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για τον υπολογιστή σας;

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν πραγματοποιείτε αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τους ακόλουθους (και όχι μόνο) τραγουδιστές.

Μολονότι έχει απομακρυνθεί από το προσκήνιο από το 2013, η Avril Lavigne κατονομάστηκε ως η πιο… επικίνδυνη διασημότητα στο διαδίκτυο από την εταιρεία λογισμικού προστασίας υπολογιστών McAfee.

Η αναζήτηση για το όνομα «Avril Lavigne» είναι αρκετά πιθανό να οδηγήσει σε ιστοτόπους που μεταφέρουν ιούς ή κακόβουλο λογισμικό, όπως αποτυπώνεται στην ενδέκατη ετήσια λίστα της επιχείρησης.

Η Avril Lavigne ήταν η δεύτερη στο σχετικό κατάλογο το 2016. Η McAfee αποδίδει την αύξηση στο ενδιαφέρον στις δηλώσεις της ότι εργάζεται επάνω σε νέο άλμπουμ και σε μία πραγματικά περίεργη… θεωρίας συνωμοσίας που αναδύθηκε στο διαδίκτυο, ότι έχει αντικατασταθεί από μία σωσία ή  κλώνο. Η (ανυπόστατη προφανώς) φήμη άρχισε να διαδίδεται από το 2015 και διατηρεί ακόμη δημοτικότητα.

Η McAfee επισήμανε ότι οι αναζητήσεις για την Avril Lavigne έχουν 14,5% πιθανότητα να οδηγήσουν σε μια δυνητικά απειλητική ιστοσελίδα και ότι το ποσοστό αυξάνεται στο 22% εάν οι χρήστες πληκτρολογήσουν το όνομά της και αναζητήσουν παράνομα δωρεάν MP3s.

Ο Bruno Mars είναι δεύτερος στην κατάταξη, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά και ακολουθείται από την Carly Rae Jepsen. Ο Zayn Malik (Νο4), η Celine Dion (No5), ο Calvin Harris (No6), ο Justin Bieber (No7) ο Sean «Diddy» Combs (No8), η Katy Perry (No9) και η Beyoncé είναι οι τραγουδιστές που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της έρευνας, η οποία έχει ως στόχο να υπογραμμίσει τον κίνδυνο της επίσκεψης σε ύποπτους συνδέσμους.

Η McAfee συνιστά στους χρήστες του διαδικτύου να είναι προσεχτικοί όταν αναζητούν αρχεία και περιεχόμενο για download, καθώς αποτελούν τη βασική οδό των κακόβουλων hackers για να αποκτήσουν πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα.

Πηγή: www.hit-channel.com