ΡΟΛΛΕΤΑ- ΑΡΓΟΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσουμε για τη ρολλέτα. 

Έχεις υπομονή; Κούνα το κεφάλι. 

Λοιπόν, πάμε. 

Ένα ζουμερό κομμάτι χοιρινού γεμίζεται με βότανα, μπαχαρικά… Θέλεις να μάθεις τι μπαχαρικά; Ή δεν καίγεσαι; Ε αφού διαβάζεις ακόμα, θέλεις. 

Λοιπόν πού ήμασταν; 

Α ναι. Πολλά βότανα: δυόσμο, μαιντανό, ρίγανη - δενδρολίβανο όχι γιατί δεν ταιριάζει, το ψάξαμε πολύ-. Και μπαχαρικά: πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά. Και με μαστιχωτό χαλούμι. Και αφού αρωματιστεί, μπαίνει στο φούρνο. Εκεί ψήνεται αργαααααά, αργάααααααα, αργά….. Ψηηηηηήνεται….ψηηηηήνεται με τις ώωωωωωρες. Ναι, με τις ώρες. 

Ωπ, τι έγινε; Βαρέθηκες; Αυτό ήταν; Ε τότε τι διαβάζεις ακόμα; 

Τέλοσπάντων, η ρολλέτα θα συνεχίσει να ψήνεται γιατί έτσι πρέπει. Εσύ κάνε ό,τι θέλεις. Λοιπόν. Είχαμε μείνει στο ψήσιμο. Η μάλλον, στο ψηηηηηηήσιμο.  Περνάει μιιιιιιία… δύοοοο… τρειιιιιις ώρες…. Όχι, ακόμα δεν ψήθηκε. Τι βιάζεσαι; Έχεις να πας κάπου; Ε πήγαινε μια βόλτα και έλα. Η ρολλέτα εδώ θα είναι. Θα ψηηηήνεται. Έχει ώρα ακόμα. Τουλάχιστον δύο, μπορεί και τρεις ώρες ψήσιμο. Μέχρι να ξεροψηθεί από έξω, αλλά να είναι ζουμερή μέσα. Μμμμμ. Αλλά περίμενε, είναι νωρίς ακόμα. Τώρα περνάει και η τέταρτη ώρα. Και αυτή εκεί… συνεχίζει να ψηηηηηηηήνεται. 

Παίρνει το χρόνο της. Εσύ τι νέα; Ακόμα εδώ; Μη γκρινιάζεις. Δε ζήτησε παρέα. Άφησέ τη να ψήνεται… Ααααααα, ακόμα; Μωρέ μπράβο υπομονή….

Αν έφτασες μέχρι εδώ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Έχεις την υπομονή της ρολέτας. Γι᾽αυτό σου αξίζει να τη δοκιμάσεις.  Πήγαινε στο Σαββίκο και ζήτα την με το όνομά της, σε μερίδα ή σάντουιτς. Δεν θα αργήσουν να στη δώσουν.