Τα μεγαλύτερα ονόματα σε παγκόσμια συναυλία κατά της φτώχειας

Μία μεγάλη συναυλία ταυτόχρονα στις πέντε ηπείρους θα δοθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020 με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Με τη δεκάωρη συναυλία «Global Goal Live: The Possible Dream» θα αναβιώσουν στιγμές από το θρυλικό «Live Aid» που πραγματοποιήθηκε το 1985 για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία, εξαιτίας του οποίου πέθαναν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Στη συναυλία του 2020 θα συμμετάσχουν τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, μεταξύ των οποίων οι Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Eddie Vedder, Muse, Queen, Alicia Keys, Billie Eilish, Coldplay, Cyndi Lauper, H.E.R., Janelle Monáe, Lizzo, Miley Cyrus, Ozuna, Pharrell Williams, Shawn Mendes και Usher.

Οι Metallica δήλωσαν για τη συμμετοχή τους στη συναυλία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εμφανιστούμε ζωντανά σε μία από αυτές τις συναυλίες μαζί με τους Billie Eilish, Coldplay, Eddie Vedder, Muse, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Pharrell Williams και πολλούς άλλους ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο».

Το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDSN) εκτιμά ότι οι φτωχότερες 59 χώρες του κόσμου χρειάζονται τουλάχιστον 350 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να επιτύχουν τους Παγκόσμιους Σκοπούς.

«Το τέλος της φτώχειας είναι μπροστά μας», αναφέρεται σε δήλωση στην ιστοσελίδα του Global Citizen.