Το «Despacito» είναι το τραγούδι με τα περισσότερα streams όλων των εποχών!

Η πρωτότυπη εκδοχή και το remix του «Despacito» καταγράφουν ένα ιστορικό ρεκόρ. Το «Despacito» του Luis Fonsi και του Daddy Yankee έχει γίνει επίσημα το τραγούδι με τα περισσότερα streams όλων των εποχών, μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Έχοντας ήδη αναδειχθεί στη μεγαλύτερη επιτυχία του 2017, το τραγούδι και το remix που το συνοδεύει με την προσθήκη του Justin Bieber απαριθμούν συνδυαστικά πάνω από 4,6 δισεκατομμύρια αναπαραγωγές στις κορυφαίες πλατφόρμες streaming διεθνώς.

Με το «Despacito», ο Justin Bieber ξεπερνά και το δικό του ρεκόρ που προηγουμένως είχε επιτύχει με το «Sorry» και τα remixes του, συγκεντρώνοντας μέχρι σήμερα 4,38 δισεκατομμύρια streams. Κυριαρχώντας στα ραδιόφωνα, στο streaming και στο YouTube τους τελευταίους έξι μήνες, το «Despacito» δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης, με μία μακρά σειρά από επιτεύγματα και ρεκόρ να χαρακτηρίζουν την άνευ προηγουμένου άνοδό του στην κορυφή των charts σε όλον τον κόσμο.

Ο Luis Fonsi σχολίασε το ορόσημο λέγοντας: «Το streaming ένας σύνδεσμος για το κοινό παγκοσμίως και έχει βοηθήσει τη μουσική μου να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι πραγματικά τιμή ότι το «Despacito» είναι το τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία».

Ο Sir Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Group, δήλωσε: «Ο Luis Fonsi είχε ήδη το αδιαμφισβήτητο, μεγαλύτερο τραγούδι της χρονιάς και τώρα θέτει ακόμα μεγαλύτερα ρεκόρ. Το streaming έχει ανοίξει τη ενός τραγουδιού με διαφορετικό ρυθμό, από διαφορετική κουλτούρα και σε διαφορετική γλώσσα, να γίνει μεγαθήριο επιτυχίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα συγχαρητήριά μου στον Luis Fonsi, τον Daddy Yankee και τον Justin Bieber, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους της Universal Music Latin Entertainment, της Republic Records και της Def Jam γ’ αυτό το τεράστιο επίτευγμα.»

«Το streaming έχει εκδημοκρατίσει την κατανάλωση μουσικής, έχει κάνει τη λατινική μουσική όλο και περισσότερο σχετική στα charts και έχει ενισχύσει τα τραγούδια και τα video μας σε μία παγκόσμια σκηνή», τόνισε ο Jesús Lopez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Universal Music Latin America & Iberian Peninsula.

«Το «Despacito» έχει σπάσει κάθε ρεκόρ χάρη στο ταλέντο και τη δημιουργικότητα του Luis Fonsi, που τον έχουν τοποθετήσει ως πυλώνα της λατινικής μουσικής για τα τελευταία 20 χρόνια. Επίσης, συγχαίρω την Erika Ender, τον Daddy Yankee και τον Justin Bieber για τις πολύτιμες συνεισφορές του, καθώς και τις διαφορετικές ομάδες που συμμετείχαν στην επιτυχία αυτού του τραγουδιού.», έκλεισε.

Το «Despacito» σε αριθμούς
– 4,6 δισεκατομμύρια streams από τις 13 Ιανουαρίου 2017 – Είναι στην κορυφή των chars σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο – 10 διαδοχικές εβδομάδες στο No1 του αμερικανικού «Billboard Hot 100» chart

– 9 εβδομάδες στο Νο1 του επίσημου chart του Ηνωμένου Βασιλείου – 17 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο1 στην Ισπανία – Το μουσικό video που συγκέντρωσε γρηγορότερα δισεκατομμύρια προβολές

– Το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που έφτασε στο Νο1 στο «Global 50 Chart» του Spotify – 24 εβδομάδες στο Νο1 στο chart του αμερικανικού Billboard για τα «Hot Latin Songs» – Το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που έφτασε στο Νο1 στο ‘Radio Songs Chart» του Billboard

Πηγή: Hit-Channel.com