8ο Ποδηλατικό Καρναβάλι 2017 στη Θεσσαλονίκη

Το καθιερωμένο πλέον Ποδηλατικό Καρναβάλι έρχεται και φέτος την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στην Θεσσαλονίκη. Το ποδηλατικό καρναβάλι πραγματοποιείται φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά την Τσικνοπέμπτη σε τοποθεσία και ώρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Είναι μια ποδηλατική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα: Ναι στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η λύση για την υγεία και τη σωματική μας άσκηση, το περιβάλλον, την ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, την κλιματική αλλαγή, την οικονομική κρίση και την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, για την βελτίωση του κυκλοφοριακού και την ποιότητα ζωής.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Επικοινωνήστε για την συμμετοχή της συλλογικότητας σας. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι αυτο-οργανώνεται από μια ομάδα ενεργών πολιτών και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες.

Το μέρος και η ώρα προσέλευσης αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ελεύθερη Συμμετοχή

 Website www.bikecarnival.gr 

E-mail: info@bikecarnival.gr 

Facebook Page www.facebook.com/bike.carnival 

YouTube www.youtube.com/bikecarnival

Πηγή: thessalonikiguide.gr