Πεντανόστιμη Σπανακόπιτα με προϊόντα του Μπάρμπα Στάθης και της Χρυσής Ζύμης

Είσαι λάτρης της σπανακόπιτας; 

Ας μαγειρέψουμε την πιο νόστιμη και εύκολη σπανακόπιτα με προϊόντα του Μπάρμπα Στάθης - Barba Stathis και της Χρυσή Ζύμης (Xrisi Zimi).

Σπανάκι σε τραγανό φύλλο κρούστας για πίτες,

μαγειρεμένο με μάραθο, σάλτσα γιαουρτιού 

με λεμόνι και βασιλικό


Υλικά για 8 μερίδες

• 500γρ. σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης 

• 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450γρ. 

http://xrisizimi.gr/proionta/fillo-kroustas-gia-pites/

• 30γρ. βούτυρο λιωμένο

• 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο

• 400γρ. στραγγιστό γιαούρτι

• 50γρ. ελαιόλαδο

• Ξύσμα από δύο λεμόνια

• Χυμός από δύο λεμόνια

• Βασιλικός, δυόσμος, άνηθος (όλα ψιλοκομμένα)

• Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη www.xrisizimi.gr

Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας.

Βουτυρώνουμε από πάνω τα φύλλα ένα-ένα και τα ψήνουμε για 4’ στο φούρνο στους 175°.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές (για συνολικά εννιά φύλλα).

Για το σπανάκι

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φινόκιο με τα 

μυρωδικά για 2’ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια

και σοτάρουμε για άλλα 2’. Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι 

και σοτάρουμε για 4-5’. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό

από τα λεμόνια, το γιαούρτι, το ξύσμα και τον βασιλικό.

Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα υλικά μας.

Πρόταση για το σερβίρισμα

Με ένα κουτάλι απλώνουμε στο πιάτο λίγο γιαούρτι. Τοποθετούμε εναλλάξ

με την γέμιση σπανάκι μια τριάδα ψημένα φύλλα κρούστας (σπασμένα). 

Πασπαλίζουμε από πάνω με διάφορα μυρωδικά. Γαρνίρουμε με φύλλα

σπανάκι, βασιλικό και σερβίρουμε.

Tip:

Το φύλλο που θα περισσέψει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα. 

Θα της δώσει μια τραγανή νότα γεύσης!

www.xrisizimi.gr

www.barbastathis.com

Ευχαριστούμε θερμά τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο για την συνταγή